Blog

Stitch Budapest Q&A Makka.Zsuval – “Csak kezdj bele és ne gondold túl!”

Néhány napja jött velem szembe Makka.Zsu profilja az Instagramon. Zsuzsi tavaly nyáron járt a Stitch Budapestben az egyik “A ruhavarrás alapjai” tanfolyamon, ahol egy nagyon bonyolult, 14 részből álló okker színű ruhát választott és varrt meg. Azóta elképesztő tempóban varrja a szebbnél szebb ruhákat. Ami különösen tetszik a posztjaiban, hogy nagyon jól ismeri, mi áll jó neki, van egy határozott, kiforrott stílusa és egyénisége, és remekül tudja kiválasztani azokat a fazonokat, amik kiemelik az alakját.

Olvass tovább

Bezárás és Folytatás

Valamikor a nyár közepén lett egyértelmű számomra, hogy a műhelyet be kell zárnom. Ennek több oka is van. Mivel nagyon sokan kérdeztétek, miért, ezért gondoltam, írok részletesebben az okokról.…

Olvass tovább

Milyen ruhát varrjunk kezdőként?

Nyáron a legkényelmesebb viselet egy laza, szellős, légáteresztő anyagból készült nyári ruha. Ha magunk készítette darabot viselünk, az különösen jó érzés. Most egy nyári ajánlót állítottam belőlük össze. Fogadjátok szeretettel!

Olvass tovább

Stitch Budapest Q&A Rékával

Néhány fotó és egy rövid interjú Rékával, aki tavaly nyáron kezdett el varrni teljesen az alapoktól, és most már nemcsak a saját ruhatárát varrja saját kezűleg, hanem a barátnőinek is készít szebbnél szebb öltözékeket.

Olvass tovább

2021 – Évértékelő – I. rész

Micsoda fantasztikus évünk volt! Azért szeretek év végén visszanézni, emlékezni, mert ezen keresztül teljesen más látószögbe kerülnek az elmúlt év eseményei. Bevallom, június óta egy folyamatos, megállás nélküli maraton volt számomra ez az év, amiben a folyamatos bizonytalanság és kiszámíthatatlanság volt a fő vezérfonal.

Olvass tovább

Könyvajánló: Sew Your Own Wardrobe

A “Sew your own wardrobe” Varrd meg a saját ruhatáradat c. könyv egy nagyon hasznos útmutató a ruhakészítéshez, a ruhák tervezésétől és testreszabásától kezdve az elkészítéséig, tele fortélyokkal.

Olvass tovább

Megtanulhatok varrni négy óra alatt?

„Demokratikusabb divatot szeretnék, ahol mindenkinek lehetősége van arra, hogy jól szabott ruhában járjon” – mondja Víg Zsuzsi, a Stitch Budapest Alkotóműhely alapítója, New Yorkban végzett divatszakember, a KREA Design Iskola, a METU és a Lucia Divatakadémia szakoktatója.

Olvass tovább

Mosható betét workshop

Mosható betét workshop – 3 db választható méretű mosható női egészségügyi betét, mintás pamutvászon külsővel, 2 réteg frottír nedvszívó réteggel, és opcionális PUL vízzáró réteggel. A legközelebbi workshop részleteit…

Olvass tovább

Betöltés…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.