Könyvajánló: Sew Your Own Wardrobe

Egy pár napja egy rég nem látott ismerősömmel találkoztam, aki hozott nekem egy nagyon klassz könyvet. Sew Your Own Wardrobe, azaz Varrd meg a saját ruhatárad.

A könyv egy nagyon hasznos útmutató a ruhakészítéshez, a ruhák tervezésétől és testreszabásától kezdve az elkészítéséig, tele fortélyokkal. Nagy, kemény táblás, gyönyörűen nyomtatott könyv sok-sok képpel, ami lépésről lépésre végigvezet a ruhavarrás alapjain. Bemutatja a varráshoz szükséges eszközöket, az alap kézi és gépi öltéseket, a szabás legfontosabb lépéseit és tartozik hozzá 13 letölthető szabásminta, egész széles méretválasztékban.

Ismerteti a varrógép és a háztartási lock részeit és működését és a vasaláshoz szükséges eszközöket is. Sok sok képpel illusztrálja a különböző ruhaanyagok tulajdonságait. Megmutatja a helyes méretvételt és a szabásminták leggyakoribb módosításait, hogy valóban testreszabott ruhatár legyen a végeredmény. A könnyebb daraboktól halad a bonyolultabbak felé, és minden alkatrész varrását több fotón keresztül részletesen bemutatja.

A rengeteg fotóval illusztrált és könnyen használható könyv átfogja az összes alapvető készséget és technikát, amelyekre szükséged van a ruhatárad alapdarabjainak elkészítéséhez. Szívből ajánlom kezdőknek és szakértő varróknak egyaránt.

Ha eleged van a fast-fashionből és szívesen elkészítenéd a saját ruháidat, akkor neked szól ez a könyv. 

Sew your own wardrobe | Varrd meg a saját ruhatárad
Sew Your Own Wardrobe

Miket találunk a könyvben?

   • Lépésenkénti útmutatók és technikák, színes, jól érthető fotókkal
   • A különböző eszközök és felszerelések ismertetése, amelyek segítenek az olvasónak a megfelelő technikák kiválasztásában
• Több mint 80 technika, beleértve a szabást, a gépi és a kézi öltéseket
• 13 letölthető szabásminta szoknyákhoz, ruhákhoz, nadrágokhoz, felsőkhöz és blézerekhez, amelyek 31 különböző ruhadarab létrehozásához használhatók

A letölthető szabásmintákat ezen a linken találod

Közeli képek, közérthető útmutatók és ruhaipari szakkifejezések szószedete segít megérteni a legbonyolultabb technikát is. Ez a könyv segít abban, hogy kezdőből tapasztalt varróvá válhass. A kézi és gépi szerszámok, eszközök fotói megmutatják a legjobb ruhakészítő felszerelést a munkához, és pontosan megtanítják annak használatára.

Az összes könyvben szereplő technika és projekt nehézségi fokozat szerint van osztályozva, az egyszerűtől a bonyolultabbakon keresztül a nagyobb kihívást jelentőkig. A könyvből megtanulhatod, hogyan kell elkészíteni a klasszikus ruhákat, szoknyákat, felsőket, nadrágokat és kabátokat, valamint szerepelnek benne kreatív ötletek, díszítő technikák, amelyek új életet adnak régi ruháidnak!

A ruhakészítés alapvető útmutatója

Ez a könyv végigvezet minden kézi varrással, gépi öltéssel és varrási technikával kapcsolatos tudnivalón, amire csak szükséged lehet. Sorraveszi a legjobb módszereket a kézi varráshoz, az átalakításokhoz, a bélések, a varratok és a szegélyek elhelyezéséhez, és így magad is elkészítheted kedvenc egyedi ruháidat a saját stílusodban.

Ha szeretnéd megvásárolni, kattints az alábbi képre.

Az Amazon Affiliate linken keresztül egy kis összegű jutalékot kapok, ha megvásárolod a könyvet, ezzel is támogatod a blog és a műhely fenntartási költségeit.

Product details

  • Author: Alison Smith
  • Publisher : DK (February 9, 2021)
  • Language : English
  • Hardcover : 304 pages
  • ISBN-10 : 074402689X
  • ISBN-13 : 978-0744026894
  • Item Weight : 3.48 pounds
  • Dimensions : 9.38 x 1.05 x 11.19 inches

Közzétéve: Víg Zsuzsi

A Stitch Budapest alapítója, alkotó, divatszakértő

Leave a Reply

%d bloggers like this: