Anyagismeret workshop – AIW

Anyagismeret workshop

Kezdési időpont: 2024. január 29.
HÉTFŐ 18:00 – 20:00 | 2 órás workshop
Részvételi díj: 6 500 Ft

Helyszín: Stitch Budapest | 1088 Bródy Sándor utca 42.

Ha már elkezdtél varrni, akkor előbb-utóbb szembekerülsz azzal a dilemmával, hogy hogyan válassz alapanyagot. Hol érdemes nézelődni? Milyen szempontok alapján válasszuk ki a következő saját készítésű ruhánk alapanyagát?

Ez a workshop neked szól, ha szeretnéd megismerni a leggyakrabban használt ruhaanyagok tulajdonságait. Szó lesz az alapanyagok összetételéről. Hogyan viselkednek a természetes és szintetikus textiliák? Mik a pamut, a len, a selyem, a gyapjú legfontosabb jellemzői? Hogyan befolyásolja a szövés az anyag esését, tartósságát? Mit jelent a viszkóz, a rayon, a tencel, a poliészter? Mitől rugalmas egy textil?

Mit kérdezz az eladótól a méteráru szaküzletben? Milyen kérdésekre számíthatsz anyagvásárláskor?

Mit kell tudni a kötött és hurkolt kelmékről? Mik az alapvető kötött, rugalmas dzsörzék fajtái és miben különböznek egymástól? Hogyan viselkednek varrás közben?

Sok féle anyagmintát fogunk megnézni és megtapogatni, de ha vannak otthon már megvásárolt anyagaid, akkor hozzál belőlük anyagvágatot és megbeszéljük, hogyan fogod tudni a legjobban felhasználni.

Szó lesz a szabásról és arról, hogy a különböző minták hogyan befolyásolják a megvásárolandó mennyiséget. Azt is megtanulod, hogy mennyi anyagot érdemes venni különböző ruhafajták elkészítéséhez.

Ha más időpontban jönnél, akkor írj egy e-mailt a stitchbudapest@gmail.com címre, vagy töltsd ki ezt az érdeklődő gyűjtő adatlapot.

Az oktató Víg Zsuzsi, a Stitch Budapest alapítója, a Fashion Institute of Technology-n végzett divatipari szakember.

A regisztrációt követően visszaigazoló e-mailt küldünk a fizetési információval.

Regisztráció

(ha a jelentkezési lap nem jelenik meg, ezen a linken tudod elérni:)

%d bloggers like this: