„Ne éld le úgy az életed, hogy nem azt csinálod, amit szeretnél” Meg lehet-e valósítani a vállalkozásálmod tőke és befektető nélkül?

A cikk eredetileg a HelloBiznisz.hu -n jelent meg 2020. augusztus 18-án.

Víg Zsuzsi két évvel ezelőtt, ősszel nyitotta meg a varróműhelyét, ahol kezdő és középhaladó varrókat avat be a varrás és varrógép használatának fortélyaiba. A Stitch Budapest mögött komoly szakmai munka áll, de az egyszerre szerelem- és kényszerprojekt elé az indulása óta már számos akadály gördült. Mi kell ahhoz, hogy kezdő vállalkozóként túléld a kritikus első egy-két évet, ha csak és kizárólag magadra számíthatsz? Bemutatjuk a Stitch Budapestet.

A varróműhely alapítójának, Víg Zsuzsinak az életében a szabás-varrás, a divat gyerekkora óta központi helyet foglal el. Édesanyja divattervező volt, Zsuzsi egész ruhatárát ő varrta, gyerekként már ő is magabiztosan varrt, míg az anyukája munkahelyén, a Magyar Divat Intézetben beleshetett a magyar szocialista ruhaipar működésébe is. Innen már egyenes út vezetett számára Könnyűipari Műszaki Főiskolára, de mire – pár évvel a rendszerváltozás után – végzett, a hazai ruhaipar perspektíva nélkül maradt. Zsuzsi ezután Amerikába ment, ahol a Fashion Institute of Technology marketingszakára járt, hogy megtanulja a divat üzleti oldalát is, és végül csak 15 évvel később költözött haza. A magyar divatipar ekkortájt éledt fel újra, Zsuzsi is több neves divattervezővel dolgozott együtt marketing tanácsadóként, de a varróműhely gondolata csak később fogant meg benne.

Közzétéve: Víg Zsuzsi

A Stitch Budapest alapítója, alkotó, divatszakértő

Leave a Reply

%d bloggers like this: