Nagy szeptemberi nadrág varrás kihívás

Az ősz tökéletes időszak arra, hogy saját készítésű kényelmes, divatos, és főként csinos nadrággal bővítsük a tudatosan felépített ruhatárunkat. Ez a kihívás lépésről lépésre végigvezet egy nadrág elkészítésén, az alapanyag- és testalkatunknak megfelelő fazon kiválasztásától kezdve a szabásminta kiválasztásán és módosításán keresztül a kellékek beszerzésén át a nadrág elkészítéséig, lépésről lépésre.

Mivel mindannyian más adottságokkal, más szintű varrás tudással rendelkezünk, ezért igyekezni fogok több típusú, többféle nehézségi fokú modellt választani, hogy mindenki találjon benne megfelelőt.

Ha megjött a kedved csatlakozni, a Facebookon a Megtanítunk varrni! csoportban fogod megtudni a részleteket.

A terv a következő:

Péntekenként fogod megkapni a feladatokat, de később is lehet csatlakozni, illetve egyéni tempóban haladni. Ha már profi varró vagy, dolgozhatsz egyéni szabásminta alapján. Ennek elkészítéséhez is igyekszem majd hasznos infókat adni. A cél, hogy szeptember végére legalább egy (de minél több) kész nadrágunk legyen. Az elkészült nadrág fotóját kérlek, tedd fel a csoportba, és szeptember végén szavazni fogunk, hogy melyik tetszett a legjobban. A szavazás nyertese jutalomban részesül, ennek részleteivel később jelentkezem. Ha szeretnéd a közösségi felületeiden megosztani a kihívást vagy a képeket, kérlek, használd a #KNV19 és a #stitchbudapest hashtaget.

Ütemezés:

augusztus 30: a kihívás elfogadása, a heti feladatok kihirdetése

  1. hét: testalkatok, anatómiai sajátosságok, igények, funkciók meghatározása, szín és alapanyag trendek, szabásminta és alapanyag kiválasztása
  2. hét: szabás, kellékezés (cérna, gomb, cipzár, esetleg bélés, közbélés, egyéb kellékek)
  3. hét: az összeállítás műveletei, hasznos tippek, tudnivalók
  4. hét: varrás, elakadásokban segítség-nyújtás, a munkafázisokról fotók megosztása, a kész nadrágok fotóinak feltöltése a csoport erre kijelölt mappájába.
  5. Szavazás lezárása október 15-én, eredményhirdetés

Közzétéve: Víg Zsuzsi

A Stitch Budapest alapítója, alkotó, divatszakértő

Leave a Reply

%d bloggers like this: