Ruhavarrás Mesterfokon | Varrótanfolyam haladóknak – RMF

Kezdési időpont: 2023. június 20 – július 25.
KEDD 18:00 – 21:00 | 6×3 óra keddenként
Részvételi díj: 54 000 Ft

Ruhavarrás mesterfokon – a ruhavarrás technológiája

Akik már elvégezték a Bevezetés a ruhavarrásba illetve a Ruhavarrás alapjai kurzust, azok tudják, hogy egy négy alkalmas kurzus mindössze ízelítőt ad a ruhakészítés folyamatából. Ezen a 6 alkalomból álló képzésen elmélyítheted a varrástudásodat, és részleteiben megismerheted a ruhakészítés során használt különböző technikákat.

Ezen a tanfolyamon részletesen végigvesszük a különböző nyakkivágások, ujjamegoldások, szabásvonalak, szűkítők, berakások, hasítékok, gallérok, kézelők, felhajtások elkészítését. Nem az elkészült ruhadarabra fókuszálunk, hanem a részletek megismerésére, és minden műveletet külön mintadarabon fogunk gyakorolni. Ezekhez a gyakorló anyagokat tartalmazza a részvételi díj. Természetesen ez alatt az idő alatt egy teljes ruhát is elkészíthetsz, de lesz néha olyan feladat, amit otthon, egyénileg kell majd megvarrnod

Az oktató Víg Zsuzsi, a Stitch Budapest alapítója, a Fashion Institute of Technology-n végzett divatipari szakember.


Tematika

 • 1. hét:
  formázó varratok, mellszűkítő, vállvarrásba és karöltőbe futó princess szabásvonal, berakások, piék
 • 2. hét:
  ujja beállítás, ujja variációk, raglán ujj, japán ujj és hónalj ék, princess vonal, raglán ujj, princess kimono (japán ujj) készítése, nyakkivágás szegése ferdedpánttal illetve rászabott alátéttel
 • 3. hét:
  ujjatlan ruhák eldolgozása és bélelése, hasítékok, gomboláspántok, kihajtók, gomblyuk készítés, mandzsetta, ujja feljhajtás
 • 4. hét:
  különböző cipzártípusok bevarrási technikái (rejtett, bontható, hasítékba, varrásvonalba helyezett stb), zsebek készítése
 • 5. hét:
  Ing gallér, kihajtós gallér, álló gallér, terülő gallér
 • 6. hét:
  derékpántok, lépéshasítékok, alja felhajtás, szegési technikák, díszítő varrások


A tanfolyam 2023. június 20-án indul, kedd esténként 18:00 – 21:00-ig tart. A további időpontok: június 27, július 4, 11, 18, 25.

A részvétel feltétele a biztos varrógép használat és az egyenletes varrásszélességgel való varrás ismerete. Ha teljesen kezdő vagy, akkor a Kezdő varrótanfolyamot ajánljuk inkább.


Az eszközök használatát, beleértve a varrógépet, valamint a gyakorló anyagokat tartalmazza a részvételi díj.

A részvételi díj 54 000 Ft a 18 órás tanfolyamra, ami fizethető 2 részletben. Ha várhatóan elutazol és nem tudsz minden alkalmon részt venni, akkor részt vehetsz napijeggyel is, így 9 000 Ft / alkalom a részvételi díj.

Részletfizetés esetén az első részlet a jelentkezéstől számított 3 napon belül fizetendő, a második részlet pedig június 5-ig.

Kedvezmény korábbi résztvevőknek: Ha már korábban a Stitch Budapestben elvégezted a kezdő varrótanfolyamot vagy a ruhavarrás alapjai kurzust, akkor a részvételi díjból 10% kedvezményt adunk. A kedvezményes részvételi díj 48 600 Ft. A kedvezmény érvényesítéséhez írd be a korábbi tanfolyam kódját (RVA vagy KV és a kezdési dátum)

A maximális létszám 5 fő.

A jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot az adataiddal.

A regisztrációt követően visszaigazoló e-mailt küldünk a díjbekérővel és a fizetési információval.

Várlak szeretettel!

Regisztráció

%d bloggers like this: