Farmer Nadrág Varrás Online MESTERKURZUS

Kezdési időpont: 2021. január 19, KEDD 19:00 | 4 alkalom keddenként

Varrd meg velünk életed első saját készítésű farmerét lépésről lépésre!

A farmer nadrág egy ikonikus kulcsdarab mindenki ruhatárában. Mostanában viszont az üzletekben egyre silányabb minőségű, agyonkoptatott, lyukas fazonokat lehet kapni, és a szabása is hagy kívánnivalókat maga után.

Már varrsz egy ideje és könnyen boldogulsz az egyszerűbb ruhadarabokkal? Nagyobb kihívást keresel? Régóta ábrándozol arról, hogy végre varrsz magadnak egy farmert, de túl bonyolultnak tűnt eddig, hogy egyedül belevágj? A legújabb, első online tanfolyamunkon végig vezetünk lépésről lépésre, és megmutatjuk az összes technikát, hogy jól sikerüljön a nadrágod. Beszélünk a megfelelő szabásminta kiválasztásáról, a méretvételről, a különböző típusú farmer alapanyagok tulajdonságairól. Ha szeretnél gyakorolni, akkor először egy egyszerű vászonból is varrhatsz magadnak egy gyakorló darabot, ezt követően már biztosan a farmer anyaggal is fogsz boldogulni.
Neked szól ez a kurzus, ahol egyéni méret alapján közösen fogunk megvarrni egy kényelmes, klasszikus farmer fazont, ami alapján később otthon is számtalan darabot fogsz tudni elkészíteni. Ismerd meg a zsebvarrás, az összeállítás, a cipzár varrás, a derékpánt felvarrásának helyes módját.
Megtanulod a helyes méretvételt, a szabásminták értelmezését, kiválasztását, másolását, a helyes teríték készítést, a jelöléseket, a szabást.


A tanfolyam január 19-én indul, kedd esténként kerülnek fel az új anyagok, négy héten keresztül, de mivel ez egy egy online kurzus, később is csatlakozhatsz és a saját tempódban haladhatsz.

TEMATIKA:

 1. HÉT: 1. RÉSZ – BEVEZETŐ
  1. Bemutatkozás
  2. A kész farmer bemutatása – Kurzus ismertető
  3. A farmerekről általában: szín, fazon, design opciók
  4. Szabásminták bemutatása, kiválasztása, alkatrészek ismertetése
  5. Méretvétel, szükséges méret kiválasztása
  6. Alapanyag választás
  7. Speciális tudnivalók, kellékek, technikák, varrógép, cipzárvarró és gomblyuk varró talpak, jeans tű, farmer varró cérna, gomb, szegecsek
 2. HÉT:
  • 2. RÉSZ – SZABÁS
   • Anyag felfektetése, teríték készítés, alkatrészek ismertetése, szálirány, anyagtakarékosság, alkatrészek elhelyezése, körülrajzolása, varrásszélesség hozzáadása
   • Szabásminta körülrajzolása
   • Szabás, 7 mm-es varrás ráhagyással
  • 3. RÉSZ – TISZTÁZÁS – háztartási lockkal vagy cikkcakk öltéssel
 3. HÉT: 4. RÉSZ – VARRÁS
  1. Deréktoldás a hátsó száron
  2. Farzseb
  3. Farvarrás
  4. Mellső zseb
 4. HÉT:
  1. Cipzárhasíték
  2. A nadrág szárainak összevarrása
  3. Derékpánt
  4. A nadrág szárának felhajtása
  5. Gomblyukazás
  6. Gombozás
  7. Reteszelés


A tanfolyamon kész, ingyenesen letölthető szabásmintát fogunk használni, de kapsz linket a fizetős szabásmintákhoz, amiket egyénileg megvásárolhatsz, továbbá szó lesz az egyéni méretre igazításról. A Burda magazin korábbi számaiban is vannak farmer szabásminták normál és plusz méretű női, férfi, és gyerek méretben. Erről e-mailben kapsz több információt.

A részvételi díj 28 000 Ft a négy hetes tanfolyamra.


Most szuper bevezető áron 18 000 Ft-ért regisztrálhtsz a tanfolyamra január 17-ig.

A Stitch Budapest VIP Klub tagjai extra kedvezménnyel 10 000 Ft-ért vehetnek részt ezen a kurzuson.


Az oktatók, aki a varrás videókban közreműködtek

Víg Balázs

Víg Balázs, férfi szabó (igen, a bátyám) és Víg Zsuzsi, a Stitch Budapest alapítója, a Fashion Institute of Technology-n végzett divatipari szakember.

Víg Zsuzsi

A tanfolyam online zajlik, előre felvett és szerkesztett videók és prezentációk formájában, szöveges leírásokkal kiegészítve. A tanfolyam hozzáférést és a videók linkjeit a feliratkozást követően e-mailben fogjátok megkapni, és a korábbi anyagokat a Google Classroom felületén találjátok.

A tanfolyam során lehetőség van kedd esténként előben kérdezni, egyeztetni, és e-mailben is segítek, ha elakadtál valamiben.

A kurzushoz rendelhető kellékek (az olló dekoráció)

Szükséges alapanyag és kellékek

A farmer alapanyagot mindenkinek egyénileg kell megvásárolnia január 26-ig. A beszerzési lehetőségekrő az első alkalommal fogunk tájékoztatni. A kellékek, úgy mint cipzár, farmergomb, szegecs, farmer varró cérna, jeans varrógép tű és jelölő kréta a Stitch Budapest-től is beszerezhetőek, futárral kézbesítve. A jelentkezéskor bejelölheted, hogy szeretnél-e kellékcsomagot is rendelni.

Regisztráció

%d bloggers like this: