Mosható betét varró workshop

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy jövő pénteken egy alkalmas mosható betét varró workshopot tartunk. Amikor megkérdezik tőlem, hogy mi volt az a meghatározó pillanat, mikor úgy éreztem, nekem is komolyan foglalkoznom kell a környezettudatossággal, és elindítottam az első környezettudatos varrótanfolyamot szeptemberben, általában ezzel szoktam válaszolni: Évek óta először tavaly nyáron eljutottunk a horvát tengerpartra nyaralni. Az amúgy példásan rendben tartott, tiszta strandon a nyaralásunk minden napján találkoztam a homokban, vagy az egyik kuka mellett egy eldobott használt betéttel. Ez a zavaró, bár a környezetünkben általunk okozott katasztrófához képest sajnos elenyésző mozzanat vezetett ahhoz, hogy átgondoltam egy csomó szokást a saját hétköznapjainkban. És lassan, de kezdem átalakítani az életünket.

A mosható betét egy viszonylag új “találmány”. Azok között az anyukák között terjedt el leghamarabb, akik mosható pelenkát adnak a gyerekükre. Anno én is utánanéztem a mosható pelenka lehetőségeinek, de 7 és fél éve, mikor a lányom született, még csak 1-2 helyen lehetett beszerezni, és nagy csomagot kellett előre megvásárolni, darabonként nem volt kapható. Már akkor is voltak olyan anyuka csoportok, ahol egymás között cserélgették és próbálgatták az anyukák, hogy melyik típus válik be a legjobban, de nekem akkor még az egész műfaj olyan átláthatatlan és zavaros volt. Meg most nem is a pelenkákról akartam beszélni.

Már egy ideje tagja vagyok egy mosható betétes Facebook csoportnak, ahol nagyon sokan osztják meg a tapasztalataikat szabásmintákat, elkészítést, és tárolást, mosást illetően. Mindenki nagyon segítőkész. Itt ismerkedtem meg Erikával, a pénteki workshopunk oktatójával, aki már régóta készít betéteket a családja számára.

Mosható szárnyas egészségügyi betét

Boldogan mondott igent a felkérésre, és elvállalta, hogy tart nálunk ilyen workshopot. Már nagyon készülünk a jövő hétre. Az esemény részleteit és a jelentkezési lapot a Facebookon találod ezen a linken:

Mosható betét workshop

Közzétéve: Víg Zsuzsi

A Stitch Budapest alapítója, alkotó, divatszakértő

Leave a Reply

%d bloggers like this: