Legújabb tanfolyamaink 2021-ben

Válogass a kurzusaink és workshopjaink közül!

ÍME AZ ŐSZI VARRÓTANFOLYAMOK ÉS WORKSHOPOK

Kezdő varrótanfolyam az alapoktól

A ruhavarrás alapjai

Rugalmas anyag tanfolyam

Egyéni varrásoktatás

Ha egyedi darabot szeretnél varrni, vagy valamilyen speciális területen van szükséged segítségedre, jelentkezz be egyéni órára e-mailben a stitchbudapest@gmail.com email címen.

Megtanítunk varrni.

A Stitch Budapest létrehozásával arra törekszünk, hogy az alkotóműhelyben átadjuk mindazt a tudást és szakmai tapasztalatot, amit az évek során összegyűjtöttünk. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki saját eszközeivel hozzájáruljon egy fenntartható környezethez.

Kurzusainkat úgy alakítottuk ki, hogy már a kezdetektől hasznos tárgyakat készítsünk, elindulva a legegyszerűbb tárgyaktól a bonyolultabbakig.

RÖVID TANFOLYAM ISMERTETŐK

A részletekért és a jelentkezéshez kattints a linkekre

Nadrág varrás

Nadrág varrás | Varrótanfolyam középhaladóknak

Ruhatárunk egyik legfontosabb darabja a nadrág. Nehezen találod meg a számodra előnyös fazont, vagy nincs a méretedben megfelelő darab az üzletekben?
Neked szól ez a kurzus, ahol egyéni méret alapján közösen fogunk megvarrni egy kényelmes, klasszikus nadrág fazont, ami alapján később otthon is számtalan darabot fogsz tudni elkészíteni.

Kezdő varrás

Kezdő varrótanfolyam az alapoktól

Tanulj meg varrni az alapoktól. Ismerd meg a varrógép működését, a varróeszközök használatát, a szakszerű jelöléseket, a szabást, gombostűzést, az alkatrészek összeállítását és a befejező műveleteket. Egyszerű használati tárgyakat fogunk készíteni:

  • párnahuzatot
  • tolltartót
  • zsákot
  • bevásárlószatyrot
  • kötényt
Ruhatár tervező workshop

Saját készítésű ruhatár tervező workshop

Tervezzük meg együtt az ez évi ruhatárad új darabjait! Ez a workshop azoknak a gyakorlott varróknak szól, akik saját készítésű ruhatárat szeretnének létrehozni, de szükségük van egy kis segítségre az öltözékek összeállításában.

A workshop végére összeállítunk egy tervező füzetet, amiben fontossági sorrendben összeállítod a megvarrandó ruhadarabjaidat és kialakítunk egy rendszert a terveid további rendszerezéséhez, bővítéséhez.

Rugalmas anyag tanfolyam | középhaladóknak

Egy kis anyagismerettel kezdjük: Mit jelent, hogy jersey, futter, spandex, lycra, elasztán, passzé, punto?

Mire ügyeljünk a szabásnál? Hogyan keressük meg egy rugalmas anyag szálirányát?

Hogyan számoljuk ki egy anyag elasztikusságát?

Számos fontos technológiai fortélyt fogunk elsajátítani: Mitől lesz rugalmas a rugalmas öltés és hogyan állítsuk be a háztartási lockot a rugalmas tisztázáshoz?

A tanfolyam során elkészíthetsz egy egyéni szabásmintára készült leggings-t és egy bevarrott ujjú, kerek nyakkivágású felsőt.

Konyha kurzus | középhaladóknak

Ez a kurzus neked szól, ha már tudod, hogyan kell használni a varrógépet, de szeretnéd fejleszteni képességeidet és új varrási technikákat elsajátítani.


Készítünk egy kenyérkosarat, lábasfogót és sütőkesztyűt, kötényt, és egy praktikus ételhordót, ami kinyitva tányéralátétként funkciónál. Ezek a termékek nagyszerű ajándékok, de a saját konyhádnak is díszévé válnak.

Ismerkedés a Varrógéppel | Mindent az alapoktól

Tanuld meg a varrógép kezelését és készítsd ezentúl saját kezűleg a használati tárgyaidat!
Már van varrógéped, de egyedül nem boldogulsz vele? Esetleg most kezdted el nézegetni az üzletekben a választékot, de még nem döntöttél? Bosszant, hogy nem tudod megjavítani a ruháidat? Nem megy a nadrág felhajtás? Gyere el erre az egy alkalmas alapozó workshopra és megtanítunk a varrógép szakszerű használatára.

Ruhajavító workshop

Megmutatom, hogyan kell megjavítani vagy ujjávarázsolni az elszakadt, elkopott, foltos ruháidat. Megtanítalak cipzárt cserélni. Foltozás, stoppolás, díszítő technikák.

Mosható betét varró kurzus | Teljesen kezdőknek is

Ezen az 1 + 3 órás workshopon megtanulhatod megvarrni a mosható betétedet. Lépésről-lépésre bemutatjuk egy alap betét elkészítését, egy előre elkészített szabásminta alapján. Közben megismerkedsz a hozzávaló anyagokkal, apró fogásokkal, amivel ezután magad is megvarrhatod otthon a saját készleted.

HÁZTARTÁSI LOCK WORKSHOP | Hozd a saját gépedet

Tanuld meg a háztartási lock befűzését, az öltésbeállítást és a használatát. Ezen a gyakorlati foglalkozáson megismered a lock működését és a foglalkozást követően magabiztosan fogod tudni használni a gépedet.

Horgoló tanfolyam kezdőknek

Kezdő horgoló tanfolyam

Valentin-napi foltvarrás

Neked szól ez a workshop, ha már régóta nézegeted a foltvarrás technikákat, de ránézésre eddig túl bonyolultnak találtad. Megmutatunk néhány olyan trükköt és fortélyt, aminek segítségével játszi könnyedséggel állítod össze a szívecskés blokkodat, és akár egy kisebb asztaldíszt vagy futót is elkészíthetsz.

HAMAROSAN…..

A TOVÁBBI TANFOLYAMOK FELTÖLTÉS ALATT


Before Stitch Budapest, I never even knew how to operate a sewing machine, much less properly thread one. After only 3 classes, I already managed to make a simple drawstring bag and a tote bag. Soon I was already making things on my own, applying what she taught us in class! My friends and family think I am already awesome but I owe it all to Zsuzsi and Stitch Budapest 🙂
Zsuzsi’s classes are well structured, and she controls the pace very well so that no one is left behind. She also keeps classes small so that she can pay attention to each student.
I love the classes so much that i already signed up for my 3rd course. I highly recommend Stitch Budapest!

https://goo.gl/maps/XgsoE84cpHNrRfd97

Catalina R.


Let’s make something beautiful together.