A Ruhavarrás Alapjai | Varrótanfolyam kezdő-középhaladóknak – RVA

Kezdési időpont: 2022. június 13, HÉTFŐ 18:00 – 21:00 | 4 x 3 óra hétfőnként
Részvételi díj: 32 000 Ft

Mindig is tervezted hogy megtanulsz varrni és magad fogod elkészíteni a ruháidat? Neked szól ez a kurzus, ha már ismered a varrógépet és varrtál néhány egyszerűbb darabot, de szeretnéd megtanulni a ruhakészítés alapjait. Ezen a tanfolyamon megtanulod a helyes méretvételt, a szabásminták értelmezését, kiválasztását, másolását, a helyes teríték készítést, a jelöléseket, a szabást, és egy egyszerű ruhadarab (blúz, felső vagy ruha) elkészítését, összeállítását. A kiválasztott fazontól függően megtanulod a formázó varratok (pl. mellvarrás, szűkítők) varrását, cipzár bevarrását, az alja felhajtást és a helyes ujja beállítást, nyakkivágás eldolgozását. Az eszközöket, beleértve a varrógépet és a háztartási lockot mi biztosítjuk, de az anyagot és a színben hozzá illő cérnát a szabásminta kiválasztása után egyénileg kell megvásárolnod.

Az oktató Víg Zsuzsi, a Stitch Budapest alapítója, a Fashion Institute of Technology-n végzett divatipari szakember.

A kurzus során a következőket fogod megtanulni:

  • a helyes méretvételt
  • a szabásminták értelmezését, kiválasztását, másolását
  • helyes teríték készítést, a jelöléseket, a szabást
  • a zsebek, szűkítők, cipzárhasítékok elkészítését
  • a felhajtást és eldolgozást


A tanfolyam 2022. június 13-án indul, hétfő esténként 18:00 – 21:00-ig tart. A további időpontok: június 20, 27, július 4.

Hiányzás, pótórák

Nyáron sokan elutaznak, és nem biztos, hogy a tanfolyam minden óráján részt tudsz venni. Ha előre láthatóan nem tudsz minden időponton részt venni, akkor lehetőség van csak azokat a napokat fizetni, amikor tudsz jönni, és külön pótolni. Ezt a jelentkezési lapon tudod jelezni. A pótórák a nyári szezonban kedden és csütörtökön délután 14:00 és 17:00 között lesznek megtartva. A pótórák kedvezményes díja 5 000 Ft a három órára. Ha ezek a délutáni időpontok nem jók, akkor egyéni órára jöhetsz, aminek 5 500 Ft az óradíja. Esti időpontban a tanfolyamok zajlanak, így szeptemberig nem lesz lehetőség esti időpontban pótórára jönni.


Az eszközöket, beleértve a varrógépet, valamint a szabásmintát mi biztosítjuk, de az anyagot és a színben hozzá illő cérnát egyénileg kell megvásárolnod. Erről e-mailben kapsz több információt.

A részvételi díj 32 000 Ft a 12 órás tanfolyamra.

A jelentezéshez kérlek, töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot az adataiddal.

A regisztrációt követően visszaigazoló e-mailt küldünk a díjbekérővel és a fizetési információval.
Várlak szeretettel!

Fontos Tudnivalók

2020. szeptembertől a tanfolyamaink a Felnőttképzési törvény hatálya alá esnek. A jelentkezésedet követően be fogjuk kérni azokat az adataidat, amiket a törvény értelmében szolgáltatnunk kell a nálunk folyó képzésen résztvevőkről.

Regisztráció