2021 – Évértékelő – II. rész

Ahogy ígértem, íme a folytatás:

Az évértékelő első részét ezen a linken találjátok.

Június-Augusztus – teltházas felnőtt tanfolyamok

Amikor újra megnyílt a műhely, rengetegen jelentkeztek a kezdő és a ruhavarró kurzusokra. Ezekből a csoportokból sokan visszatérő törzsvendégek lettek, és decemberig szinte az összes lehetséges tanfolyamot végigjárták. Remélem, hogy jövőre ismét találkozhatunk valamelyik új tanfolyamon! Az eredeti egyszerű alapruhához képest a legtöbben egy bonyolultabb fazont választottak és néha úgy éreztem magam, mint egy szimultán sakkjátszmán, ahol párhuzamosan 4 féle ruha műveleti sorrendjét kellett észben tartanom, hogy segíteni tudjak a megfelelő időpontban. Örülök, hogy bevállaltátok a nehezebb darabokat, mert úgy éreztem, sikerült a személyiségetekhez és az ízlésetekhez illő ruhát választani. Számomra hatalmas boldogság látni az örömötöket, mikor elkészül a műhelyben egy új ruha, ugyanakkor nyomasztó érzés, ha nem sikerül befejezni, mert túl nehéz darabot választottatok. Mindenkinek más a tudásszintje és a kézügyessége, és mindenkinek egyéni a tanulási sebessége. Sokszor többet lehet tanulni egy-egy hibából, mint ha valami egyből tökéletesen sikerül. A kihívás megtalálni azt a feladatot, amiből az adott szinten a legtöbbet tudtok tanulni és a leggyorsabban tudtok fejlődni. Nagy felfedezés volt, hogy az egy hetes intenzív délelőtti tanfolyamon mennyivel gyorsabban tudtunk haladni, mint az esti, heti 1x alkalmakon.

Junior varrótanfolyamok

A gyerekek egészen máshogy közelítenek a varráshoz és nagyon sokat tanultam tőlük ezen a nyáron. Az ő lelkesedésüknek köszönhető, hogy szombat délutánonként egész évben folytattuk a varrást, és most látva az első szárnypróbálgatásokat, lenyűgöző számomra, hogy mennyit fejlődtek röpke fél év alatt.

Őszi bizonytalanság, és a lopakodó negyedik hullám

Minden évben a szeptember a legnehezebb hónap, mert elkezdődik az iskola, véget ér a nyár, és nekem el kell döntenem, folytatom-e tovább, mert ilyenkor jár le az éves bérleti szerződésem. Mivel nagyon rosszul sikerült a 2020-es ősz, ezért rettegve telt a hónap, naponta néztem az újabb számokat, és féltem, hogy jön egy újabb lezárás. Ezt szerencsére elkerültük és végül folytattam tovább, de a havi szintű aggódás nagyon megtépázta az idegrendszeremet és az egészségemet. Ezt tetézte, hogy a Facebook a korábbiaknál sokkal rosszabb eléréseket produkált, és nagyon nehéz volt elérni az új érdeklődőket. Szerencsére többen kértétek, hogy év közben is legyenek délelőtti intenzív tanfolyamok, és egyre többen jöttetek egyéni órákra is, úgyhogy valahogy átvészeltük ezt a mélypontot is és nagyon jó hangulatú órákat töltöttünk együtt ősszel is.

Rendhagyó év vége

Végül villámgyorsan eltelt ez az év. November végén kijutottam Brüsszelbe egy Erasmus+ program keretében, amiről majd szeretnék egy külön beszámolót írni. A december pedig úgyis egy fél hónap, amikor mindenki a karácsonyi előkészületekkel van elfoglalva. Sok ajándék is készült a műhelyben és lassan, apródonként elkészült a webshop is, amiből hamarosan már rendelni is tudtok. Nagyon nagyon elfáradtam, kimerültem, és egy évértékelő workshop, valamint egy alapos összegzés kellett ahhoz, hogy felismerjem, nem is volt olyan rossz ez az év, minden nehézsége és bizonytalansága ellenére. A december végét számvetéssel, pénzügyi kalkulációkkal töltöttem, és körvonalazódnak a tervek, a fejlesztések a következő évre. Szeretnék pénzügyileg sokkal tudatosabb lenni, és szeretnék magamra jobban odafigyelni, egészségesebben enni és sokkal többet mozogni. Nagyon szépen köszönöm az összes követőnek, érdeklődőnek, résztvevőnek, szülőnek és támogató barátoknak és családtagoknak, hogy egész évben velem voltatok! Remélem, jövőre ismét találkozunk! Nagyon boldog új évet kívánok!

Ha valaki nem látta még az előző rész végén beígért anyagprintelős videót, az megnézheti a Youtube csatornánkon.

%d bloggers like this: