Előkészületek a foltvarráshoz

Még befejezetlen a műhely, de már nagyon izgatottan várom a holnapi workshop résztvevőit. Az évszakhoz és az időjáráshoz illő mintát választottam, ami már nagyon régóta foglalkoztatja a fantáziám. A neve: Maple Leaf block, vagyis magyarul juharlevél blokk.

E27D9ADC-9525-449F-9852-17A5C916772E.jpeg

Ezen a linken olvashatsz egy részletes leírást az elkészítéséről.

Íme az összeállítási útmutató:

7CC19C62-E2B7-413D-B635-A3321AA116CC.png

Itt pedig megnézhetsz róla egy videót.

1A7E12E0-8D2B-4E7E-8293-4A25CB485BC5.jpeg

A nyomott anyagok, amiket fel fogunk használni, még anyukám gyűjteményéből vannak. Eddig csak rakosgattam őket, önmagukban túl kevésnek találtam őket, és nem volt mivel kombinálnom. Most elővettem és kihajtogattam őket, néhány darab ép széléből leolvasható, hogy ez egy Barbara Brackman for Moda minta, Ohio Autumn névre hallgat, az Arnold’s Attic kollekcióból. Kiderült, hogy ez egy reprodukció, régi, 1800-as évekbeli mintának az ujjáélesztése. Erről részletesebben ezen a linken olvashatsz. Sajnos több éves, és már nem kapható. Lágy, visszafogott őszi tónusok, négy variációban ugyanaz a leveles minta.

Íme néhány egymással koordinálható minta a kollekcióból:Arnold's Attic blue colorway

 

Arnold's Attic red colorway

Amikor meghirdettem a workshopot, gyorsan elugrottam még a HobbyMűvész üzletbe az Üllői úton, hogy vegyek néhány színben harmonizáló egyszinű anyagot. Nem volt túl nagy választék a fat quarter-ekből, nem volt vörös, narancs, zöld sem, volt viszont több féle barna, szürkéskékek, így jobb híjján ezekből választottam.

Most gyorsan beavatom, kiteregetem és megszárítom őket, hogy holnap már az előkészített anyagokkal tudjunk dolgozni.

197E7287-09AF-42A9-A271-2CAB19CE5F0E

 

Egy mintaegység:

images (1)

Kiszámoltam, ha 10 cm-es négyzetek lesznek a mintaegység alapja, akkor két, egymással harmonizáló negyedméteres darabból kb. 3 levél jön ki, vagyis a 4 mintás anyagból összesen 12 blokkot tudunk készíteni. Ha senki nem jön el, lesz egy szép kisméretű babatakaróm. :))))

Egy hozzászólás a(z) “Előkészületek a foltvarráshoz” bejegyzéshez

  1. Christensen Zita avatar
    Christensen Zita

    Szia 🙂 én erre sajnos nem fogok tudni elmenni de csodás ötlet 🙂 remélem lesz még hasonló és akkor tudok csatlakozni 🙂 jó varrást

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Discover more from Stitch Budapest | Varrótanfolyamok és szabásminták

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading